Staten forgælder pensionister med eget hus (læserbrev)

juni 16, 2015|Posted in:boligskat

Det er dyrt at eje et hus, men er man pensionist, kan man indfryse sine boligskatter og dermed udskyde en del af regningen. Nu viser det sig, at denne udskudte boligskat har nået astronomiske højder. Det betyder, at det hus, som man har slidt og slæbt for at betale hele livet, nu dag for dag bliver taget fra en igen, når man bliver pensionist.

I Gentofte skylder pensionisterne intet mindre end 220.000 kroner i gennemsnit, og her er det altså kun 13 procent af pensionisterne, der indefryser deres boligskat.

Lørdag bankede jeg på dørene i Vangede, og her er problemet også stort. En af de pensionister, jeg talte med, kunne ikke se en ende på gældsætningen, og tilføjede samtidig, at de kommende generationer måtte have svært med at komme ind på boligmarkedet med så høje boligskatter.

Vi konservative vil lave om på dette, for det kan ikke være rimeligt, at man skal tvinges fra hus og hjem af boligskatternes himmelflugt. Vi foreslår, at boligskatten sættes i bero øjeblikkeligt, og at vi dernæst laver et bedre og mere retfærdigt system. Jeg har foreslået det svenske system, hvor man betaler skat af fortjenesten, når man flytter, så har man jo pengene i hånden.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>