SKAT snyder sig til pengene (læserbrev Villabyerne)

marts 3, 2015|Posted in:boligskat

I Gentofte oplever alle boligejere, at boligskatterne stiger voldsomt. Og udsigten til stigninger de næste mange år, gør det næsten uoverskueligt for en almindelig familie at bære byrden. Det lader til, at SKAT har besluttet sig for, at det netop er familierne der skal betale statens overforbrug.

Men hvorfor egentlig det? Det er ganske enkelt fordi, at det især er de driftige familier der ejer boligerne og er berørte af de stigende skatter. Familier som i forvejen betaler for institutionspladser, og i det hele taget har mange udgifter.

Men nu viser det sig, at SKAT bruger snyd til at indkræve pengene. En ejendom på L.E. Bruuns Vej som i 2002 var vurderet til 2.750.000,- kroner er i 2011 ifølge SKAT vurderet til 5.500.000,- Snyderiet består i, at SKAT har ændret på, hvor stor en del af vurderingen der indeholder grundens værdi. For kigger vi på samme hus, så er værdien på huset steget 17 %, mens grunden er steget 250 % i værdi (udvikling 2002-2011). Dette er meget passende for SKAT, som efter skattestoppet i 2001 ikke har kunnet opkræve mere i skat af huset (ejendomsværdiskat), men har kunnet lade skatten på grunden stige (grundskylden), så derfor har SKAT al mulig interesse i, at grunden vurderes højt og huset lavt.

Dette er rystende og noget som bør stoppes øjeblikkeligt. Derfor bør vi stoppe stigningerne i boligskatten nu og på sigt sætte skatten ned. Vores overforbrug skal ikke betales af boligejerne alene, og noget tyder på, at statens ekstraregninger i øjeblikket smides i retning af familierne.

Læs indlægget i Villabyerne her.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>