Banner_en_bedre_fremtid_v4

Offentligt fråds

I det offentlige har der bredt sig en fråsekultur, hvor vores penge bruges uden tanke på dem der betaler gildet.

Frem til valgdagen, vil der her på siden blive bragt en ny sag hver dag, som viser, at frådseriet i det offentlige har et ødelæggende omfang. Pengene kunne i stedet være brugt på sundhed, ældre eller uddannelse – nu bruges de på gyldne håndtryk, dyre middage og kultureksperimenter.

I sidste ende sendes regningen til vores børn, da statens overforbrug betyder, at vi skal låne penge hvert eneste år.

15. sep 2015: Gyldent håndtryk på 4.5 mio. kr. til fyret direktør

Dagens frådser!
Cirkusset fortsætter i Odense, hvor den fyrede direktør får 4.5 mio. kroner i gyldent håndtryk. Hvad er det for noget pamperi der foregår i det offentlige system i vores land? Det er helt urimeligt og må ændres med det samme.
Den radikale rådmand Susanne Crawley Larsen fralægger sig ansvaret med ordene “…men sådan er reglerne.”

Læs mere om sagen her.

7. juni 2015: Fed bygning for patienternes penge

På Kalvebod Brygge ligger en flot ny bygning, som siden 3. maj i år har huset Patienterstatningen. Fra en skøn udsigt over Københavns Havn kan de cirka 140 medarbejdere med hver 30 kvadratmeter kontorplads behandle borgernes klagesager – pris 607.000 kroner pr. måned.

Det er et problem. Et grundlæggende holdningsproblem, som handler om, at vores alle sammens skattekroner går til overforbrug i stedet for til kernevelfærdsopgaver som pleje, socialhjælp og uddannelse.

Læs mere om sagen i mit indlæg her.

 

6. juni 2015: Statens overforbrug koster arbejdspladser!

I over 20 år har man brugt flere penge end beregnet i det offentlige!

En efterhånden gammel analyse fra 2012 viser med al tydelighed, at overforbruget i det offentlige gør os alle samme fattigere. Godt nok skabes der job i det offentlige, men prisen er lønpres og forringet konkurrenceevne i det private erhvervsliv. Lad os få en ny regering der vil sørge for, at kassen stemmer hvert år!

Læs analysen fra DA her.

 

5. juni 2015: Grundlovsdag

 

4. juni 2015: Kommunaldirektør får gyldent håndtryk på 862.000 kroner! (2014)

Selvom kommunaldirektøren i Hedensted Kommune er ansat på en åremålskontrakt og dermed får en højere løn på grund af den “udsatte og løse ansættelse”, så skal han da lige have lidt ekstra. Det bringer lønnen op på langt over, hvad hans politiske chef får.

Det kan ikke fortsætte det her cirkus. Det er ikke udsatte poster, prøv at blive selvstændig, det er en udsat post! Derudover er det skatteborgernes penge, og dette er den helt store forskel til ansættelse i en privat virksomhed, vi gider ikke betale for jeres gyldne håndtryk. Der er andre der har meget mere brug for pengene til pleje og skolegang m.m.

Jeg har de seneste 50 dage dagligt fremlagt et eksempel på fråds og overforbrug i det offentlige, jeg kan desværre blive ved og ved…..

Læs mere om sagen her.

 

3. juni 2015: 8 milloner kroner til 12 misbrugere – hvor er det langt ude!

I Frederikssund Kommune mangler man ikke penge, åbenbart! Her har man sendt 12 unge misbrugere i behandling for 8 millioner kroner. At det foregår i Caribien gør ikke sagen mindre kulørt. Familiechefen i kommunen udtaler “Det kan lyde eksotisk, men det er ikke en ferie, de er på, det er benhamrende hårdt at være derude midt i Atlanten.” OK, men er det rimeligt, at så mange penge skal bruges på dette?

Læs mere om sagen her.

 

2. juni 2015: Levakovic har kostet os alle 74 millioner kroner!

Hvordan kunne det gå så vidt, at en familie kostede vi danskere så mange penge i sociale ydelser samt fængsels- og institutionsophold? Fordi der mangler konsekvens i et danske rets- og sociale system. Prisen har almindelige danskere, og dem der skulle have haft hjælpen fra fællesskabet, betalt. Nu er Levakovic familien ved at være smidt ud, men det tog i alt 43 år inden foden for alvor blev sat i gulvet overfor denne dybt kriminelle familie.

Læs mere om sagen her.

 

1. juni 2015: 20 millioner kroner til aftrædelser! (2013)

Region Hovedstaden har man rekord i at betale eftervederlag til ansatte der aftræder. Det helt store problem er, at det allerede er folk der er åremålsansatte, og altså i forvejen får ekstra løn, da de ikke er ansatte i faste stillinger – men de skal da lige have lidt ekstra, for skatteyderne betaler.

Frem til valgdagen vil jeg dagligt bringe et eksempel på fråds og overforbrug i det offentlige.

Læs mere om sagen her.

 

31. maj 2015: Ministerpensioner skal justeres.

Ministerpension fra man er 30 år, og nu fra man er 60 år! Hvad er rimeligt?

Jeg synes (selvfølgelig), politikerpensioner skal gives på samme tid som til resten af befolkningen. Måske skal lønnen op, men lad så politikere optjene pension som alle andre, ingen specialordninger.

Læs om Jan Sjursensagen her. Han fik ministerpension fra han var 30 år.
Læs min kronik fra april 2015, hvor jeg udfordrer systemet her.

 

30. maj 2015: Telefonregning på 245.000 kroner – du betaler

Dagens frådsehistorie er en klassiker fra 2011 (2014).
245.000 kroner i telefonregning til borgmester Anker Boye​ – ikke noget problem, du betaler.

Det endte dog med, at Anker betalte 125.000 kroner efter tre år, men det var også først, da han var blevet slæbt gennem pressemøllen, at han erkendte fejlen. På den famøse tur til Tyrkiet havde Anker to gange godkendt af gå over henholdsvis 100.000,- og 200.000,- utroligt!

Læs om historien her.

Læs her om enden på historien.

 

29. maj 2015: Kommunale APPs koster borgerne mange penge.

“Stemplet” APP kostede 6.500 kroner pr. registrering – men hva’ det er jo nemt at bruge andres penge.

I Københavns Kommune troede nogle politikere de havde fået en god idé – lave en APP til registrering af “hatecrimes” m.m. Status: 59 registreringer om måneder. APP’en har kostet borgerne 950.000 kroner.
Det kunne være der var bedre måder at gøre det på. APP er ikke velegnet til en enkelt registreringer, tænk det igennem (oplev hatecrime, hente APP, registrere) nej vel?

Læs mere om historien her.

 

28. maj 2015: Næste generation kommer til at betale.AugustPlakatWEB

August skylder over 100.000 kr. selvom han kun er 10 måneder gammel. Staten stifter gæld og sælger ud af arvesølvet som aldrig før, derfor er August på mine plakater.

Læs mere om min plakat i JP her.

 

 

 

27. maj 2015: Spar penge og giv den rette behandling.

400.000 kroner sparet, når man gør det, der virker. Du betaler for overforbruget, og de udsatte får ikke den rette hjælp.

Valgkampen er i gang – vi vil igen og igen blive mødt med spørgsmålet; skattelettelser eller velfærd. Vi kan få begge dele, hvis vi stopper frådseriet i det offentlige. Hvis man arbejder med det der virker overfor socialt udsatte (unge), så er der meget at spare, og de unge får den rette hjælp. Det gør man i bl.a. Herning og Holstebro kommuner og sparer MANGE penge – 400.000 kroner pr. socialt udsat.

Læs mere om sagen her.

 

26. maj 2015: Julen kom tidligt i år!

At dele gaver ud på andres regning er usmageligt og ansvarsløst. Næsten alle punkter på listen er sympatiske og “gode”, men hvem skal betale? Dig og dine børn?

Alle danskere skylder over 100.000 kroner, som staten har lånt i vores navne. I år bliver der brugt ca. 120.000.000.000 kroner mere end staten (regionerne og kommunerne) tjener, men alligevel vil regeringen uddele gaver for 39 milliarder kroner – på din regning.

Læs mere om regeringens gavel til danskerne her.

 

25. maj 2015: IT system hos SKAT koster 350 millioner kroner.

350 millioner kroner for et system der kan sørge for at inddrive din skat – dybt godnat! Spild af vores penge.

Først skaber man (lovgiverne) et så indviklet skattesystem, at ingen selv kan udregne sin præcise skat, så ansætter man en masse til at administrere det, og sidst så napper man så yderligere 350 millioner til at skabe et inddrivelsessystem.
Du betaler for, at dine egne pengene kan inddrives.

Ifølge DR har EFI allerede kostet 292 millioner kroner, og nu skal der så betales 20-90 millioner kroner for at få det til at virke.

Læs om systemet her. Eller se prisen på otte af de dyreste offentlige IT systemer her.

 

24. maj 2015: Dyre lærepenge!

6 millioner kroner spildt på IT system – men ros til kommunen for at stoppe i tide, det kunne andre lære af! (fra feb. 2015)

I Århus har man i en periode arbejdet på et IT system der skulle gøre det nemt at oprette og nedlægge emailadresser på ansatte, men nu er projektet heldigvis droppet, og man vælger i stedet en standardløsning, det kunne mange andre lære af. Er du borger i Århus, betaler du disse dyre lærepenge.

Læs mere om sagen her.

 

23. maj 2015: Ekstraregning til dig på 750 millioner kroner!

Jobrotationen er en af de ordninger der garanteret er skabt med de bedste hensigter, men ud fra en helt misforstået tankegang om erhvervslivet. Kort sagt så hiver man nogle medarbejdere ud af virksomheden for at uddanne dem, og sætter imens ledige ind i vikariater, omkostningerne betaler du – og det er rigtigt dyrt. Ordningen kostede sidste år alle danskere 300 kroner, og kun få er kommet i beskæftigelse, ingen ved faktisk hvor mange.
Luk ordningen og lad virksomhederne om at skabe arbejdspladser.

Læs mere om sagen her.

Mere o Jobrotation her.

 

22. maj 2015: 3.6 mio. kr. til fyret departementschef – men hva, du betaler!

Det svarer til, hvad 36 SOSU’er betaler i skat et helt år. Det er mig en gåde, at man efter tre års efterforskning og herunder løn skal have yderligere tre års løn uanset anden indtægt. Hvad pokker er det for en kultur? Det er åbenbart nemt at bruge andres penge.

Læs mere om sagen her.

 

21. maj 2015: SKI mangler penge – 40 millioner kroner, som du betaler.

SKI er et klassisk eksempel på, hvordan man forvalter, når man ikke vil lade markedet sætte priserne. Efter sigende sparer SKI kommuner, stat og regioner for millioner i indkøb, men jeg ved også fra mange virksomheder, at systemet fjerner den frie konkurrence og kræver meget papirarbejde, inden man kan komme i betragtning til at levere til det offentlige.
Den tid der går her, er værdi der forsvinder fra fællesskabet, som kunne have skabt vækst og arbejdspladser andre steder.

Læs mere om sagen her.

 

20. maj 2015: 10 år mere med DSBs monopol og lønfest – du betaler!

I følge organisationen Dansk Tog går vi alle glip af en effektivisering på 1 milliard kroner. Konkurrence på andre dele af tognettet, samt i Sverige og Tyskland har vist, at konkurrence giver større kundetilfredshed og billigere tog. Men DSB har gjort det så godt, at de skal belønnes med yderligere 10 år, kan det være rigtigt?
Læs om aftalen her.
Læs også om lønfesten her.

19. maj 2015: Er det den rigtige måde at bruge dine penge på?

Staten (os alle) giver 100 millioener kroner i tilskud til privat byggefornyelse hvert år, alene i København gives 46 millioner kroner. Det sker samtidig med, at man opkræver rekordhøje boligskatter for grunde/huse/lejligheder og giver 280.000 boliger boligsikring. Her kan man virkelig tale om et overreguleret område. Lad os nu få ryddet op i junglen af tilskud og skatter og nøjes med at hjælpe dem der behov har!

Læs mere om sagen her.

 

18. maj 2015: Vagtlæger får op til 32.000 kroner på en vagt – ikke god forvaltning af de ansvarlige.

Jo flere patienter, jo mere i lønningsposen. Især hvis ikke vagtlægen sender dem til behandling eller har hjemmebesøg.

Der er vist en ordning som skal kigges efter – der må være nogle politikere der skal på forhandlingskursus, hvis det er det bedste, de kan få forhandlet sig frem til med lægerne – men hva’, sådan er det åbenbart, når ikke det er ens egne penge man bruger.

Læs mere om sagen her og se indslag fra TV2/Østjylland.

 

17. maj 2015: Mangel på uddannelse fører også til spild i det offentlige.

Da jeg gik i 1. klasse hjalp jeg læreren med at sætte 16 mm film i fremviseren, senere fik jeg diverse andet teknik til at virke. Computere (Butler, Atari m.fl.) var der dengang meget få lærere der kunne bruge, og det er ikke blevet bedre.
Da jeg blev uddannet lærer i 1999 havde vi stort set ingen færdigheder i anvendelsen af IT i undervisningen, selvom man allerede i 90’erne investerede massivt i IT.
Sæt nu de rigtige til at købe ind og giv så lærerne en bedre uddannelse.

Læs mere om sagen her.

 

16. maj 2015: Kommissioner er spild af penge.

Kommissioner er i det hele taget spild af penge – ingen lytter alligevel til dem!

Fx kostede Farum-kommissionen os alle 60 millioner kroner. At Brixtofte var en idiot var ikke nogen overraskelse, men at vi alle skulle betale 60 millioner kroner for at finde ud af dette, er dog det største idioti. Skulle vi ikke enten begynde at lytte til kommissionernes anbefalinger, eller også droppe dem!

Læs om seks kommissioner til 175 mio. kroner her.

 

15. maj 2015: Fråds på din regning i den dyre ende!

Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj KoppelVil du helst have MGP eller bedre pleje til vores gamle?

Alle husker det Internationale Melodi Gradprix i 2014 som endte med at koste 112 millioner kroner, intet mindre end 77 millioner mere end, hvad der var afsat. Alt gik galt; man satte organisationen (Wonderfull Copenhagen) til at stå for det, selvom de var uerfarne på området, man valgte et meget dyrt sted at afholde det og sidst så lod man politikere sidde på kassen.

Selv om det har haft konsekvenser efterfølgende for ansatte i WoC, så betalte vi stadig alle sammen, sådan er det desværre når andre skal bruge andres penge. Uansvarligt!

 

14. maj 2015: Endnu et IT system har spist vores kasse!

Arbejdsskadestyrelsens længe ventede Proask IT system har kostet intet mindre end 283 millioner, og alle penge er spildte. Eksterne konsulenter og internt rod har fået skylden, og faktum er, at vi alle har betalt for uduelige menneskers eksperimenter.

Hvordan forhindrer vi dette?

Læs mere om sagen her.

 

13. maj 2015: Bonus for at komme i arbejde – nej nu stopper vi!

82 millioner kroner af dine penge.

Bjarne Corydon​ er en af de helt slemme frådsere i det offentlige. Han synes åbenbart, at det er for uattraktivt at få et arbejde og vil derfor belønne de kontanthjælpsmodtager der får et job. Altså først giver man penge til ledige for at hjælpe dem gennem tiden uden job, og når de så kommer i den lykkelige situation at få et job, så skal der ekstra flødeskum på toppen.
Det mest utrolige er, at Corydon dermed køber præmissen om, at det ikke er attraktivt at tage et lavtlønsjob i Danmark, men samtidig vil han ikke lette skatten – utroligt. Det har vi sagt i årevis i den borgerlige lejr.

Læs mere om sagen her.

 

12. maj 2015: Fråds i Albertslund!

Er det i orden at kommunen har boykottet Ryanair og dermed måske valgt at give for meget for flybilletter. Det synes jeg ikke. Hvad synes du?

11. maj 2015: 469.000 kroner til spindoktor!

Husker du sagen om Holger K Nielsen​ der som skatteminister smurte lige rigeligt på, da hans spindoktor måtte gå. Først gik spindotoren frivilligt, senere viste det sig, at han var fyret. Holger talte usandt, og vi alle betalte 469.000 kroner for spindoktorens loyalitetsproblemer.

Sådan er der så meget i det offentlige!

Læs mere om hvordan sagen endte her.

 

10. maj 2015: Du betaler for dyre IT-projekter!

For mange IT-projekter kører af sporet i det offentlige. Hvem husker ikke POLsag, politiets IT-system som blev droppet i 2012 – 500 millioner kroner!

I 2001 undersøgte man de offentlige IT-projekter, da for mange overskred budgettet eller helt kørte af sporet. Noget tyder på, at der ikke er sket det store siden, og at der stadig er for meget fråds og dårlig styring på offentlige IT projekter.
Det kunne være, at man i stedet skulle holde sig til standardsystemer og leve med de mangler der måtte være i disse.

Læs mere om undersøgelserne her.

 

9. maj 2015: AFUK uddannelse koster staten kr. 834.000 kroner

Det er nemt at bruge andres penge!
En “nycirkus”-artist fra AFUK koster dig og mig 834.000 kroner at uddanne. Til sammenligning koster det 600.000 kroner at uddanne en læge, eller 225.000 kroner at uddanne en jurist.

Der er ikke noget galt med AFUKs uddannelser, men er det det rigtige at bruge så mange penge på. Daværende (2012) kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev i København “Nycirkus er en internationalt anerkendt kunstform, og det er utrolig vigtigt, at vi kan fastholde og udvikle Københavns position inden for nycirkus. Vi skal brande os på at være en kreativ storby med højt til loftet og plads til eksperimenter og ideer – og det bliver den nye skole med AFUKs store ekspertise en fremragende medspiller til at gøre.”

 

8. maj 2015: “Aarhus – Danish for progress” – kostede 1 million kroner, men virkede ikke.

Kommuner skal ikke begive sig ind i markedsføring, undlad i stedet at belemre virksomhederne, så skal de nok klare resten selv.

Det var planen at tiltrække nye borgere og virksomheder. “Smilets by” blev droppet og et ny kampagne sat i søen i 2011. Men tre år senere (2014) måtte man konstatere, at kommunen nok ikke er den rette til at markedsføre. Mit råd: pas nu i stedet butikken, lever velfærd og drop alt muligt andet.

Læs mere om sagen her.

 

7. maj 2015: Fodhvilere til cyklister i København – 6.800 kroner pr. stk.!

Københavns Kommune har brugt mere end 200.000 kroner på fodhvilere, så cyklisterne kan hvile fødderne ved lyskrydsene. I IMG_5820dag passerede jeg en af slagsen på den helt stille vej Rymarksvej (billedet), det er dybt godnat. De 200.000 kroner kunne garanteret have lunet godt på et plejehjem, på en skole eller i borgernes lommer.
Idéen er udmærket, men så foreslår jeg, at man i fremtiden bare hæver kantstenen en anelse ved krydsene, og dropper den dyre nyanskaffelse.
Hvad er det for en uansvarlig måde at omgås vores penge på?

Læs mere om historien her (2011).

 

 

6. maj 2015: Væk med BETALT FROKOST i det offentlige og gør alle rigere!

Vi hører dagligt, at det offentlige skal drives som en virksomhed (hvilket i øvrigt er noget vrøvl), og tager vi dem (direktørerne i det offentlige) på ordet, så kunne vi starte med at flytte 45.000 arbejdspladser til det private – det er, hvad der kan spares i det offentlige, hvis den betalte frokost droppes. Det svarer til næsten 10 milliarder kroner årligt, som i stedet kunne gøre gavn i samfundet, hos dem der ikke får den rette hjælp i dag, blive i borgernes lommer eller forhindre at staten gældsætter os på vores børns regning. (artiklen er fra okt. 2014).

Læs mere om sagen her. Eller læs kronikken om bl.a. den betalte frokost her.

 

5. maj 2015: Århusbusser er gratis for visse politikere, alle andre betaler

Udvalgte nuværende og forhenværende politikere har fået frikort af Midttrafik til en værdi af 10.000 kroner pr. stk., hvorfor? Det er nok fordi, de har hjulpet Midttrafik på anden måde! Det lugter godt nok. Men sådan er det – mens alle andre buspassagerer oplever stigende takster, kan de udvalgte pampere køre med helt gratis.

Læs mere om sagen her.

 

4. maj 2015: Pause – vi fejrer Danmarks befrielse

 

3. maj 2015: Forsvaret køber for stort ind på din regning

531 millioner kroner gået til udstyr der allerede er på lager. Det er nemt at bruge andres penge – også i forsvaret.

Statsrevisorerne retter berettiget kritik, formanden siger: “Det er uprofessionelt, at man ikke bruger de styringsfaciliteter, man har, og når det ikke sker, så er det jo på grund af et ledelsesmæssigt svigt.”
Jeg håber det får konsekvenser, nogle må betale prisen, men sådan går det nok ikke. Det ender som det plejer – vi betaler prisen.

Læs mere om sagen her.

 

2. maj 2015: Spar bare portoen SKAT

0,83 kroner tilbage i skat, tak for at bruge administration og porto på det SKAT!IMG_5608

Lad os få ryddet lidt op i SKAT, og gøre det enkelt, så man selv kan udregne sin skat uden en revisor. Og så behøver SKAT ikke sende breve med ligegyldige informationer, brug mine penge på noget andet fx at behandle klager fra boligejere der betaler for meget i boligskat.

 

1. maj 2015: Gyldent håndtryk på 2,4 mio. efter fyring

Else Smith får gyldent håndtryk på 2,4 millioner kroner, selvom hun blev fyret efter skandale!

Fejlbehandling og patienter mærket for livet efter, at sundhedsstyrelsen groft svigtede sit ansvar i sagen om den fynske hjerneskadede psykiater der fik lov at fortsætte sin praksis i årevis. Begrundelsen for den store aftrædelsesgage er bl.a. at chefen sidder på en udsat post – sikke noget vrøvl, hvad med de tusinder af selvstændige som hver eneste dag kæmper fra ordre til ordre, de sidder på udsatte poster! Men der kommer ikke nogen og giver dem et gyldent håndtryk, når markedet svigter?

Læs mere om sagen her.

 

30. april 2015: Kommunale chefer får gyldne håndtryk – igen!

I Århus er den helt gal med at tage ansvar for skatteydernes penge, her har man intet problem med at give gyldne håndtryk på op til 1.750.000 millioner kroner. Det er nemt at bruge andres penge på sig selv. Usmageligt!

Jeg mener godt man kan tiltrække den rette arbejdskraft til lavere lønninger, ellers så arbejdede de jo nok allerede i det private erhvervsliv.

Læs mere om Århussagen her.

 

29. april 2015: 100.000 kroner mere i løn – om måneden!

Ja, du læste rigtigt, det er da en lønstigning der vil noget. Men det er jo også nemt nok når licensbetalerne, hvilket vil sig os alle, betaler.

Bemærk at det sker samme år som DRs underholdningsorkester blev sparet væk efter 75 år. Samme år som DR fyrede 200 medarbejdere – men det har nok også været hårdt for ledelsen og ikke mindst bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Læs mere om sagen her.

 

28. april 2015: Skal vi betale for “Gift ved første blik”?

“Gift ved første blik” er et grotesk koncept, som ikke burde produceres for vores skatte- og licenskroner. Et koncept der tilsidesætter kærlighed og tradition – og løber med på simpel underholdning for at tækkes laveste fællesnævner.

DR koster vi danskere over 3 milliarder om året, kan det være rigtigt, at vi skal tvinges til at betale for “Gift ved første blik”?

Læs mere om den kommende sæson her.

 

27. april 2015: Det offentlige ødsler igen (Kommentar i Berlingske)

Politikernes løn skal bestemmes af en af deres egne, tror I der kommer noget godt ud af det?

Et flertal i Folketinget bakker op om vederlagskommissionen med Mikael Christiansen i spidsen, spørgsmålet er, om denne kommission kan få gjort op med det utal af specialordninger som i dag præger vederlag og honorarer til danske politikere. Jeg har analyseret situationen og skrevet en Kommentar i Berlingske om det.

Læs Kommentaren her.

 

26. april 2015: Bycykler i København – 18 millioner kroner spildt

Bycyklerne i København var fra starten et fejlskud;
– hvorfor skal kommunen overhovedet tilbyde bycykler?
– gider man at cykle på en 30 kilo tung cykel?
– er 80.000 kroner for meget for en bycykel?

Så vidt har det kostet 18 millioner kroner, som du betaler (Frederiksberg, Københavns kommuner og DSB). I mens fortsætter cykeludlejningen fra byens mange private cykeludlejere – og det fungerer til gengæld.

Læs mere om det kuldsejlede projekt her.

 

25. april 2015: Måltidstænketank

Tre madråd – du betaler!

Det er nemt at bruge andres penge, især for Dan Jørgensen​ som ikke spilder en chance for at iscenesætte vanvittige madprojekter. Er det i orden at bruge 940.000 kroner på en måltidstænketank?

Læs mere om sagen her.

24. april 2015: Rejsekortet – 2 milliarder kroner

Practical joke, bare det var tilfældet – rejsekortet har kostet 2 milliarder kroner at udvikle. Ingen af de involverede betaler, det gør du!

Statsrevisorerne retter en synderlemmende kritik mod projektet der teknisk er overhalet mange gange af andre platforme fra private udbydere, ikke afregner den billigste pris for brugerne og straffer dem, hvis de ikke bruger det rigtigt. Alt i alt 16.000 SOSU’ers årlige skattebetaling er gået til dette vanvittige projekt.

Læs mere om kritikken her.

 

23. april 2015: Lysende bænk til 1 million kroner

3923855-bnk-til-mio-kr

Den lysende bænk til 1 mio. kroner i København. Den ansvarlige projektchef fra Københavns Kommune sagde “Det er altid dyrt at tage det første skridt. Man kunne helt sikkert have gjort noget andet, der var billigere. Men så havde man jo ikke haft mulighed for at forsøge, hvad der kunne opnås ad denne vej.”
Det var så hvad 8 SOSU’ers skattebetaling gik til i 2011, hvor er det skammeligt.

Læs mere om historien her.

22. april 2015: SKAT opgiver at inddrive 1,3 milliarder kroner

SKAT opgiver at inddrive gæld, fordi IT system ikke virker, et system du har betalt mindst 300 millioner kroner for. Og selv om systemet har været 10 år undervejs, så virker det ikke og er nu altså skyld i, at vi alle mister 1,3 milliarder kroner.

Kan I se det paradoksale?
1. SKAT og politikere laver et indviklet skattesystem.
2. Det er så indviklet, at SKAT skal ansætte flere på din regning.
3. SKAT udvikler på din regning et IT system der ikke virker.
4. Du betaler andre borgeres skattegæld fordi SKAT ikke kan inddrive den.
5. SKAT og andre involvererede mærker ingen konsekvenser – du betaler.

Læs mere om sagen her.

 

21. april 2015: 5 milioner brugt på fest for din regning!

5 millioner skattekroner brugt på fest for Københavns Kommunes SOSU’er, hvor både Seebach og Outlandish underholdte. Er det i orden?

Kommunens daværende Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen sagde “Det kan ikke passe, at det kun er medarbejderne i Danske Bank, der skal have flotte personalefester.” Men så har man virkeligt ikke forstået noget. I Danske Bank tjener de selv pengene, og kan bruge dem, som de vil. I Københavns Kommune vælter skattekroner automatisk ind hvert år. Men det er jo altid nemt at bruge andres penge på sig selv!

Læs mere om sagen her.

 

20. april 2015: Store bagedag i rigsrevisionen – på din regning!

Dagens fråsehistorie fra det offentlige er noget så usædvanligt som en historie fra rigsrevisionen, altså dem der skal sørge for at “den danske stat forvaltes effektivt og så økonomisk hensigtsmæssigt som muligt”.
Er man en af de 270 (heldige) ansatte i rigsrevisionen, så får du en fridag til at bage. Og kagen, ja den spiser de selv :)

Læs artikel om det fra Jyllands-Posten.

Sagen er fra den januar 2015.

 

19. april 2015: Kommunaldirektør får 1,2 mio. kroner i gyldent håndt1507766_445497828937391_7690994275117749258_nryk

I Ikast-Brande Kommune synes man åbenbart, at det er helt i orden at bruge borgernes penge på gyldne håndtryk. Det hører ingen steder hjemme i det offentlige!

At den pågældende kommunaldirektør starter i den samme stilling dagen efter gør bare sagen endnu mere grotesk.
Sagen er fra den 25. januar 2015 (Midtjyllands Avis).

18. april 2015: Ministerpensioner og eftervederlag i særklasseIMG_5601

Eftervederlag på 51.358 kroner/måned i to år, når valget udskrives, hvis man ikke genvælges til Folketinget.

Specialordningerne i det offentlige må stoppe. Pensionsalder som resten af befolkningen, så gerne højere løn, men med fuld gennemskuelighed for dem der betaler.

Læs artiklen om ministrenes pension her.

17. april 2015: Dukkepartiet misbruger kulturstøtte

Dukkepartiet har fået 300.000 fra statens kunstfond, dine og mine penge er brugt til at lave “absurd happening teater”, hvilket fortjener offentlig støtte (i følge Kulturen på NEWS​).
Måske absurd – men det er dig der betaler! Er det i orden?

Læs omtale af sagen fra TV2 eller EkstraBladet.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>