Nu bliver din El-måler flået i skat (Den Korte Avis)

december 12, 2013|Posted in:Energi, Skat

Kære avislæser, hvis du er en af de mange borgere, som ikke har en fjernaflæst elmåler, så er regeringens nyeste aftale interessant for dig. Og dig der allerede har en fjernaflæst elmåler kan også få aftalen at mærke.

Regeringen er ved at indgå en aftale udenom energiforligskredsen. Den betyder, at 1,4 mio. danske husstande skal have en ny elmåler som kan fjernaflæses.

Disse såkaldte “smarte” elmålere findes allerede i 1,8 mio. husstande.

Men nu ser det ud til, at regeringens politiske planer om at udbrede dem til hovedparten af danske hjem, har fundet politisk flertal.

Alle partierne i Folketinget er enige om at udbrede smarte elmålere.

Regeringen vil lade forbrugerne betale
Men når det kommer til, hvem der skal betale, så stopper enigheden.

Nu har regeringen sammen med Enhedslisten besluttet, at det er el-kunderne der skal betale.

På den måde åbnes der samtidig mulighed for at sende en ekstra juleregning til de 1,8 mio. husstande der allerede har fået en elmåler. Denne udgift har elselskaberne ellers afholdt.

Når der nu skal indføres denne ekstraskat, så hænger det sammen med, at vindenergien er i problemer.

Lidegaards problemer med vindmøllerne
Det grundlæggende problem for klima- og energiminister Martin Lidegaard er, at han ikke kan afsætte vindmøllestrømmen.

Når vinden blæser, er der nemlig ikke uden videre et lige så stort behovfor elektricitet.

Og da strømmen ikke kan opbevares effektivt, skal elselskaberne kunne aflæse målerne præcist hele tiden, så man på længere sigt kan variere prisen på strømforbruget afhængigt af, hvor meget der produceres. Grundlæggende sunde markedsvilkår – udbud og efterspørgsel.

Med verdensrekord i el-priser er grænsen nået for, hvad oppositionens partier kan være med til.

De borgerlige partier siger nej
Både Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative vil således ikke lægge stemmer til at pålægge el-kunderne yderligere udgifter, så regeringen har i denne sag søgt et alternativt flertal.

Det sker i lyset af, at hele energiforliget er revet fra hinanden af solcellesagen og diskussionen om en afgift på brændsel, som må siges at være noget der burde høre hjemme i cirkusrevyen som en parodi på bureaukrati og dårligt lovarbejde.

Især solcellesagen lægger i forvejen et pres på Martin Lidegaard, som trods dette pres, nu altså vælger at samle et flertal med Enhedslisten på sagen om smarte elmålere.

Tilbage står el-kunder som allerede, for manges vedkommende, har mistet milliarder på elselskabernes fibereventyr.

El-kunder som betaler verdens højeste el-priser, og nu får de så altså en ekstraregning på kr. 1.325,- (pris for el-måler, Jyllandsposten 10. dec. 2013). Rigtig glædelig jul.

Læs artiklen på Den Korte Avis her

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>