Mere tid til familien (læserbrev i Villabyerne)

april 17, 2015|Posted in:Familie

Forleden berettede avisen, at den gennemsnitlige grundskyld vil stige intet mindre end 7.073 kroner de kommende tre år i Gentofte. Dette er en stigning på 18 %.

Familierne er trængte af de stigende boligskatter, ikke mindst i Gentofte. Boligskatterne kræver gode indtægter for at kunne betale både institutionspladser, fritidsaktiviteter, afdragene på huset og ikke mindst boligskat. Det betyder, paradoksalt nok, at mor og far må arbejde endnu mere, og derfor må overlade børnene i det offentliges varetægt, mens de arbejder.

Det er en meget dårlig udvikling. Institutioner, sportsklubber og skoler gør det godt, men intet kan erstatte mor og far, derfor skal vi indrette os anderledes.

Jeg har sagt det mange gange og kommer også til at gentage det uendelig mange gange, at boligskatternes himmelflugt skal stoppes. Men derudover må vi give børnefamilierne frie muligheder for selv at bestemme, hvad pengene skal bruges til, og hvordan dagligdagen skal indrettes. Derfor foreslår jeg, at de offentlige penge skal følge barnet, så man fx kan passe sit eget barn og beholde det offentliges tilskud eller vælge andre pasningstilbud frit.

Derudover skal forældre kunne få fradrag for børnepasning, rengøring og andre ting, der kan lette dagligdagen, så der bliver mere tid til børnene. Allerhelst kunne skatten bare sættes markant ned, men det er der desværre ikke flertal for i Folketinget – derfor målrettede familietiltag, der kan holde sammen på familierne i Danmark.

Læs indlægget på Villabyernes hjemmeside.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>