Lad os eje vores eget hus – sænk boligskatten! (Det Grønne Område)

juni 9, 2015|Posted in:boligskat, Skat

Skærmbillede 2015-06-09 kl. 10.28.24Jeg bor i Taarbæk, og betaler 75.000 kroner i boligskat om året – det gør mange husejere i kommunen. Det er urimeligt, at man først køber og betaler sit hus, for derefter at skulle betale så mange penge i skat for at få lov at blive boende i det. Spørgsmålet er, om man overhovedet ejer sit hus, når staten på den måde tager pant i det?

Nu har også Venstre-folk fået øjnene op for problemet. To folketingskandidater er kommet med et forsigtigt forslag, som ikke løser problemet, men dog glædeligvis antyder, at også Venstre har nået grænsen for, hvor meget boligskat staten må opkræve.

Jeg har tidligere i denne avis skrevet om emnet, og jeg vil ikke lægge skjul på, at noget må gøres nu. Vi kan ikke vente, til der kommer et nyt vurderingssystem, og vi kan ikke nøjes med Venstre-folkenes forslag om at lave en pulje til at kompensere kommunerne. Vi skal lave helt om på boligbeskatningen.

Derfor foreslår jeg den svenske model, hvor man betaler skat (22 procent) af overskuddet, når man sælger sit hus. Så har man pengene i hånden og har råd til at betale. Sælger man med underskud, skal dette selvfølgelig kunne fradrages i skatten, og forbedringer/ombygninger ligeså. Dette vil samtidig komme en masse sort arbejde til livs, og statskassen får nogenlunde det samme beløb i kassen.

En sådan løsning kunne gælde for nye hushandler eller for husejere, der ville overgå til denne. Resten kunne så fortsætte på en lavere boligskat, indtil de sælger deres bolig.

Med den nye udmelding fra Venstre er der håb om, at en kommende borgerlig regering vil sænke boligskatterne, og vi at igen kan komme til at eje vores egne huse. Det vil jeg kæmpe for, hvis jeg bliver valgt til Folketinget den 18. juni.

Læs læserbrevet i Det Grønne Område her.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>