Konservativ politik i 12 enkle punkter (indlæg i KIG)

maj 1, 2015|Posted in:Samfund

IMG_5784Valget er lige om hjørnet. Måske er det allerede udskrevet, når du læser dette. I to år har jeg har haft fornøjelsen af at være kandidat for vælgerforeningens medlemmer og andre konservativt sindede i Gentofte. Nu skal forberedelserne stå deres prøve. Jeg er klar, mit skønne kampagneteam er klart, og partiet er beredt på den vigtigste valgkamp længe.

Vælgerne skal beslutte, i hvilken retning Danmark skal gå. Spørger jeg mennesker på gaden i Hellerup, Vangede eller Charlottenlund, har alle forskellige ønsker for fremtiden og vores kære land. Fælles for dem alle er dog, at de oplever Gentofte som en god by at bo i.

Gentofte-politik i Folketinget

Jeg spurgte på et tidspunkt en kvinde, hvorfor hun stemmer på os konservative til kommunalvalget og SF til folketingsvalget. Hendes svar var enkelt: “Man er godt dum, hvis man ikke stemmer på Hans.”

Jeg kunne kun give hende ret, men jeg udfordrede hende samtidig på, om ikke vi kunne overføre noget af det, hun syntes fungerede godt i Gentofte til resten af landet? Det syntes hun var en god idé, så jeg indgik en aftale med hende: Jeg tager det bedste med fra Gentofte til Folketinget, og hun stemmer konservativt til det kommende valg.

Nu er det jo ikke kommunalpolitik, jeg skal vælges på eller kloge mig på nu eller i fremtiden. Det er noget andet, jeg bringer med mig fra Gentofte, når jeg forhåbentlig vælges til Folketinget. Grundlæggende konservative værdier, som gælder på alle planer i vores samfund: Omsorg for hinanden, tanke for kommende generationers muligheder og ikke mindst et værn om de værdier, vi har skabt i vores fællesskab. Der kommer altså ingen revolutioner, men derimod dag for dag forbedringer af vores samfund i takt med tiden og det, der efterspørges.

Jeg har valgt at fokusere min energi på de kommende generationer. Det er dem, der skal drive Danmark videre i hård konkurrence mod andre lande, værne om vores værdier og sørge for, at vi stadig kan hjælpe dem, der ikke kan klare sig selv – herunder min egen generation, når vi bliver gamle.

12 konservative punkter er nok

Da partiet skulle have nyt partiprogram i 2012, tænkte jeg følgende: Vi grundlagde partiet på baggrund af 12 punkter på et enkelt ark papir for 100 år siden. Under partikrisen i 1970’erne kunne Kristian Mogensen formulere vores politiske kerne i 13 punkter. Hvorfor kunne vi så ikke formulere vores politik på mindre end 16 sider i 2012?

Forstå mig ret: Det er gode og rigtige ord, der står på de 16 sider (42 sider i den trykte udgave). Men kunne vi ikke som for 100 år siden gøre det kortere og mere præcist?

Jeg satte mig derfor til tasterne, skrev 12 nye punkter og sendte dem til afstemning ved Landsrådet. Salen var enig i mine punkter, som nu indleder partiprogrammets mange sider.

Disse 12 punkter er en rettesnor til at føre konservativ politik. 12 punkter, som definerer det vigtigste for at sikre både fortid og fremtid for alle danskere – børn, unge, voksne og gamle.

Da vælgerforeningen valgte mig som Gentoftes kommende mand i Folketinget i 2013, var det disse 12 punkter, jeg havde i baghovedet, og det er stadig dem, jeg styrer efter i min politik. Dem, jeg går til valg på.

Konkret politik

Nu er der ikke mange stemmer i et partiprogram, ej heller i en kort udgave. Men hvert eneste punkt kan omformes til konkret politik, og aktuelle sager kan måles op mod de 12 punkter. Tager man for eksempel den til alle tider nærværende integrationsdebat, så er min politik klar som punkt nummer 7: Fremmede er velkomne i det danske samfund, hvis de ønsker at bidrage til samfundet med respekt for dansk lov, det danske sprog og indordne sig under dansk tradition og kultur. Når den ene politiker forsøger at overgå den anden i at være den hårdeste strammer i dansk politik, må jeg igen og igen søge tilbage til de grundpræmisser for indvandring og integration, som handler om vores forventninger og krav til fremmede. For mig handler det ikke om at stramme eller slappe, men om at tiltrække de rigtige indvandrere, der vil os det godt, og som kan bidrage. For meget indvandringspolitik har handlet om antal, religion og familiesammenføring. Vi har brug for indvandring, men vi kan ikke redde hele verden og slet ikke med passive, der ikke kan integreres.

Et andet eksempel er miljø- og klimadagsordenen, hvor hele det borgerlige Danmark har været tavst siden COP15 i december 2009. I punkt 10 skriver jeg: De næste generationer skal overtage en bedre verden, derfor skal vi værne om miljøet og sikre, at Danmark har en ren og selvforsynende energi. Vi svigter denne dagsorden i den borgerlige lejr. Jeg vil kæmpe for at få bragt nye og rene energiformer i spil, hvor Danmark tidligere har haft en førerposition, som for eksempel kernekraft (Thoriumenergi). Jeg vil i alle miljøsager understrege princippet om, at forureneren betaler, så luftforureningen ikke længere skal koste 3.000 mennesker livet om året i Danmark. Og jeg vil forpligte alle til at handle efter de mål, vi står sammen om på klimaområdet.

Tredje eksempel er et område, der ligger mit hjerte særligt nær. Investeringer i skole og uddannelse er de bedste investeringer, vi kan foretage i fremtiden. Her skriver jeg i punkt 4: Danske borgere skal have fri og lige adgang til skoler og uddannelser, der med kundskaber og færdigheder giver borgerne mulighed for at udleve deres fulde potentiale. Det begynder i folkeskolen, og i Gentofte har vi gode skoler, som mange andre skoler kan lære af. Vi har nogle af de bedste lærere ansat, men sådan er det desværre ikke overalt i Danmark. Derfor skal vores læreruddannelse forbedres, så lærerne bliver klædt bedre på, uanset hvor de underviser.

Målet og idealet

De 12 punkter sætter en klar kurs, som vi skal styre efter. Et mål og ideal i horisonten, som holder sammen på Danmark. Det bør være rygraden i vores politik og ikke andet.

Når jeg ser på Gentofte og den konservatisme, som her kendetegner en succesfuld politisk kurs i generationer, kan jeg genkende mine 12 punkter. Som den kvinde, der normalt ville stemme på SF, tilføjede: ”Her i Gentofte fungerer det hele bare, her tager man hensyn og viser omsorg.”

Det er det konservative budskab, vi skal sprede. Det er, hvad jeg bringer med mig ind på Christiansborg, når jeg forhåbentlig bliver valgt. Det er grundlaget for mine mærkesager og min politiske mission. Rigtig god valgkamp!

 

Læs de 12 punkter i partiprogrammet her. Eller se filmene om de 12 punkter nedenfor.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>