Grundlovstale 2015

juni 5, 2015|Posted in:Familie, Samfund

I dag fejrer vi Grundloven, der er en af grundpillerne i det danske demokrati. Grundloven sikrer borgernes rettigheder og sætter rammerne for det politiske system som vores demokrati er bygget på.
For 100 år siden fik vi en af de første og mest gennemgribende grundlovsændringer, da kvinder og tjenestefolk fik stemmeret.
Det Konservative Folkeparti blev stiftet næsten samtidigt og af de 12 punkter der skulle bære partiet var de væsentligste; en forbedret retssikkerhed, en forbedret sociallovgivning og en forbedring af folkeskolen. Punkter som stadig er aktuelle her 100 år senere.
Det er fortsat punkter, som vi hver dag arbejder med i Det Konservative Folkeparti.AugustPlakatWEB
Kvinders ligestilling og herunder valgret var et af hovedargumenterne for stiftelsen af det dengang nye og moderne Konservative Folkeparti.
Her 100 år efter stiftelsen af Det Konservative Folkeparti, er partiet under pres som aldrig før. Og man kan med rette spørge – hvad er Det Konservative Folkepartis berettigelse er, og hvorved adskiller Det Konservative Folkeparti sig fra de andre partier på den politiske højrefløj?
Jeg vil i dag gerne benytte lejligheden til at trække nogle tråde tilbage til de oprindelige konservative mærkesager og give mit bud på, hvor Det Konservative Folkeparti står i dag:
Det Konservative Folkeparti bygger på nogle ideologiske grundprincipper. Det første princip er, at vi afleverer et samfund til næste generation, som er i samme stand, eller bedre end det, vi overtog fra vores forældres generation. Et samfund, der er baseret på borgerlighed og økonomisk ansvarlighed, et samfund hvor vi har en pligt til at drage omsorg for samfundets svage. Dem der ikke kan klare sig selv.
Men vores velfærd er under stort pres i disse år. For hvor skal pengene komme fra?

Grundpillerne i det danske velfærdssamfund: uddannelse, sundhed, omsorg og pleje, infrastruktur og understøttelse til de borgere der har behov er kernevelfærdsydelser. De grundpiller vil de fleste danskere med glæde betale deres skat til.
Spørgsmålet er, om vi har råd? Det er jeg faktisk overbevist om, at vi har. Jeg tror med fuld overbevisning på, at vi har råd til at have den kernevelfærd og de ydelser der holder hånden under samfundets svageste. Men vi skal tilbage til kernen og til de varme hænder.
Desværre ser jeg en tendens til, at skattekronerne bliver brugt, inden de når at blive til de velfærdsydelser, som vi tror, vi betaler skat til. Gennemført Sparsommelighed i den offentlige Husholdning” altså statens budget hed det sig i partiprogrammet for 100 år siden. Allerede dengang var man opmærksom på, at jo større statens budget var, jo mindre var den enkeltes frihed. I dag er der efterhånden langt imellem sparsommelighed og den anstændighed der skal være hos myndigheder, når de forvalter betroede midler. Bruger vores penge.
Vi som almindelige borgere ser alt for ofte måbende til, når vi ser ekstravagante aftrædelsesordninger, milliondyre projekter (der ikke har meget med kernevelfærdsydelser at gøre), løbe ud i sandet. Det synes endeløst med fråds og spild.
I denne regeringsperiode har regeringen lånt 100 millioner kroner om dagen til at få husholdningsbudgettet til at løbe rundt.
Hver eneste dansker – fra spædbarn til olding skylder nu mere end 100.000 kroner, som staten har lånt i vores navn.
Jeg har derfor gennem mere end et år rettet opmærksomheden på dette, med kronikindlæg og debatter i radio/tv.
Generationslån hedder kampagnen, og jeg kan se at mange flere end jeg, tager denne debat op i dag.
Der skal langt mere borgerlig anstændig sparsommelighed ind i den offentlige forvaltning.
Denne kamp er for vores børn, og vores fremtid. Jeg kæmper den hver dag, og jeg håber, I vil være med til at kæmpe sammen med mig, for August og andre børn – de tilhører næste generation, dem kæmper jeg for.
God grundlovsdag :-)

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>