Fed bygning for patienternes penge

juni 7, 2015|Posted in:Samfund

På Kalvebod Brygge ligger en flot ny bygning, som siden 3. maj i år har huset Patienterstatningen. Fra en skøn udsigt over Københavns Havn kan de cirka 140 medarbejdere med hver 30 kvadratmeter kontorplads behandle borgernes klagesager.

Egentlig er Patienterstatningen slet ikke en offentlig institution, men en privat virksomhed, som staten ejer og er eneste kunde hos. Så det er reelt en offentlig institution, hvis ydmyge formål er at udbetale erstatning til de danskere, der har fået en forkert behandling i det offentlige sundhedsvæsen.

Til det formål har man altså brug for et lejemål til den nette pris af 607.000 kroner om måneden. Prisen er anslået, for den reelle pris kan man ikke få oplyst som borger/betaler. Jeg har prøvet ved at søge aktindsigt, men min anmodning blev afvist med den begrundelse, at Patienterstatningen ikke er en offentlig virksomhed. Men det er nemt at sammenligne med lignende lejemål.

I Ballerup ligger et nybygget lejemål i samme kvalitet. Med gode tilkørselsforhold og ikke mindst rigelig parkering lige uden for døren. Her er lejen cirka 300.000 kroner om måneden, og kunne de ansatte nøjes med mindre end 30 kvadratmeter pr. ansat, er der endnu mere at spare.

Det koster altså Patienterstatningen over 300.000 kroner ekstra hver eneste måned at have en flot udsigt og så mange kvadratmeter pr. medarbejder. Det er et problem. Et grundlæggende holdningsproblem, som handler om, at vores alle sammens skattekroner går til overforbrug i stedet for til kernevelfærdsopgaver som pleje, socialhjælp og uddannelse.

En syg kultur har sneget sig ind i det offentlige Danmark, hvilket jeg har vist med 60 eksempler på frås og overforbrug de seneste par måneder, og en kommende borgerlig regering skal komme denne kultur til livs og udvise større respekt for borgernes penge. Det vil jeg kæmpe for, hvis jeg kommer i Folketinget.

Folketingskandidat i Gentofte, hvilket vil sige at alle vælgere i Københavns Omegn kan stemme på Casper Strunge til folketingsvalg. Casper er født i Silkeborg i 1973, og bor i dag med sin kæreste og hendes to børn i Taarbæk nord for København. Casper driver en filmproduktionsvirksomhed på Frederiksberg, hvor han producerer reklamefilm. Casper er oprindelig uddannet folkeskolelærer, men blev efter seks år i IT branchen selvstændig i 2005. I sin fritid roer Casper kajak, spiller musik og løber.

Kommenter

*Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>